Over ons

Al meer dan 40 jaar is Kinderfysiotherapie De Bilt een begrip in de omgeving. De praktijk was van oudsher gevestigd op de Kerklaan in De Bilt en vanaf 1 november 2015 in het Gezondheidscentrum De Bilt aan de Henrica van Erpweg.

Marion en Marlon zijn ervaren kinderfysiotherapeuten. Marion en Marlon zijn geregistreerd in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en het CKR (Centraal KwaliteitsRegister) en zijn lid van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en de NVFK (Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie) en zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNGF. U kunt bij Zorgbelang-Nederland om advies te vragen als u ontevreden bent of een klacht hebt.

http://www.zorgbelang-nederland.nl/

Marion Diepstraten (BIG-nummer: 19048496304)

Marion werkt sinds november 2015 bij Kinderfysiotherapie De Bilt. En runt samen met Marlon Hagstrom deze praktijk.  

Ze werkt sinds 2000 als kinderfysiotherapeut. Ze heeft de opleiding kinderfysiotherapie gedaan aan de Hogeschool Utrecht en is daar later ook gaan lesgeven. Daarnaast heeft ze de opleiding Evidence Based Practice op de Universiteit van Amsterdam afgerond.

Ze heeft veel ervaring opgedaan als kinderfysiotherapeut op verschillende werkplekken. Eerst in verschillende particuliere praktijken en daarna in het Emma Kinderziekenhuis en Wilhemina Kinderziekenhuis. Later ook nog in het revalidatiecentrum De Trappenberg.

Nevenfuncties

Marion heeft les gegeven op de opleiding Kinderfysiotherapie bij de Hogeschool Utrecht. Hier heeft ze eerste jaars studenten begeleid en praktijklessen gegeven. Daarnaast heeft ze gastcolleges gegeven bij andere opleidingen binnen de HU.

“Het werken in dit gezondheidscentrum geeft mij veel energie. Door de vele verschillende diciplines bij elkaar in het gezondheidscentrum, kunnen we kinderen optimaal helpen. De beelden die ik nu in de praktijk zie, zijn erg afwisselend en daardoor is het werken hier aantrekkelijk. Door mijn brede ervaring kan ik elk kind van 0-18 jaar in kaart brengen en een plan voor bedenken. Ik heb heel veel baby’s behandeld op mijn vorige werkplekken. Maar ook schoolgaande kinderen met motorische problemen. Ik vind het belangrijk dat door passende begeleiding, een kind goed in z’n vel komt te zitten. Bewegen moet plezier geven!

Ik ben zelf erg sportief en heb veel interesse in sport. Daarom kunnen kinderen met sportblessures zeker bij mij terecht. Maar of je kind nu sportief is of juist veel moeite heeft met bewegen; iedereen is welkom in onze praktijk!”Marlon Hagström-Steinmeijer (BIG-nummer: 19048612204)

Sinds 1998 is Marlon werkzaam als (kinder)fysiotherapeute. Ze beschikt over brede ervaring in de eerste lijns gezondheidszorg, in zowel binnen als buitenland. Sinds januari 2019 is ze mede-eigenaar van ‘Kinderfysiotherapie De Bilt’, samen met Marion Diepstraten.

In 2004 heeft ze haar opleiding Kinderfysiotherapie afgerond in Breda. Deze specialisatie heeft ze verder ontwikkeld door bijscholing op divers gebied.

Marlon is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar met verworven of aangeboren aandoeningen, ontwikkelingsachterstand(en), zuigelingenasymmetrie en/ of schedelvervorming en is IMH geschoold. Met veel plezier, zorg en up to date kennis wordt dit in de praktijk uitgevoerd. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met andere betrokken zorgverleners (integrale vroeghulp, JGZ) en verwijzers.

Naast de werkzaamheden in de praktijk verzorgt Marlon workshops, nascholing en als keynote kennisoverdracht over de allerjongsten; over contact en samenspel, over kijken, herkennen, kracht van actie en de daarop volgende reactie, interactie, kennis van variatie in kwantiteit en kwaliteit, ‘(motorische) ontwikkeling’.

Ze is opgeleid in het ondersteunen en begeleiden van kinderen met aangeboren hypotonie en bekend zijn met een ontwikkelingsretardatie, o.a. kinderen met syndromale aandoeningen als bijv. het Down syndroom. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met scholen in de regio, betrokken hulpverleners, interne en externe begeleiders.

Het begeleiden van schoolgaande kinderen met een motorische achterstand ten op zichte van leeftijdsgenootjes horen ook tot haar deskundigheid. Het helpen van kinderen met motorische schrijfproblemen zijn 1 van haar speerpunten. De up to date kennis hiervan wordt in de praktijk toegepast. Ervaring betreft het begeleiden van kinderen met uiteenlopende problematiek, zowel kinderen van het regulier- als speciaal basisonderwijs.

In het kader van ‘teach the teacher’ geeft ze de workshop ‘schrijfmotoriek’ in de regio.

In de praktijk ziet ze ook kinderen met sportblessures, herstel na een breuk, operatie of trauma.

Kinderen met bewegingsarmoede, -onhandigheid, adipositas kunnen in onze praktijk begeleid worden. Hierbij komen wij tegemoet aan de individuele beperkingen van het kind.

Marlon is IMH geschoold (Infant Mental Health), bekend met Dunstan babytaal en geeft Babymassage in het kader van de begeleiding rondom de zwangerschap en geboorte aan groepjes jonge moeders. Individueel een workshop babymassage aan huis is op aanvraag ook mogelijk. Hierbij gaat de aandacht uit naar informatie voorziening voor (aanstaande) ouders.Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Afspraken op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen in overleg.

Contactgegevens

Kinderfysiotherapie De Bilt
Henrica van Erpweg 2
3732 BG De Bilt