COVID-19 (Corona virus) 15 december

(Kinder)fysiotherapeuten blijven aan de slag! 

In de periode maart-april 2020 hebben wij onze werkzaamheden in de praktijk helaas grotendeels moeten stoppen vanwege het coronavirus. 

Met de nieuwe aangekondige restricties mogen wij kinderen blijven helpen, zowel bij u thuis als in de praktijk. Waar noodzakelijk is, kunnen we op afstand behandelen.

Onze werkzaamheden met de kinderen, in de praktijk, aan huis en op afstand, middels videobellen, zijn tot nu toe als heel positief ervaren.

Met extra hygiënemaatregelen bieden wij veilige zorg. Wij houden hierbij de adviezen van het RIVM en de overheid in acht. 

Als kinderen  milde verkoudheidsklachten hebben als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, reuk- / smaakverlies, lichte hoest of verhoging mag een kind NIET naar de praktijk komen. Als  uw kind en/of een familielid/ huisgenoot verkoudheidsklachten en verhoging / koorts en/of benauwdheid  heeft,  mogen u en uw kind  ook NIET naar de praktijk komen.

  • We verzoeken uw kind een eigen badlaken mee te nemen en schoenen uit te doen alvorens de ruimte te betreden. 
  • Handen wassen met desinfecterende gel bij binnenkomst en vertrek. 
  • Er mag maximaal 1 gezinslid uw kind vergezellen naar de praktijk in het GHC. Uw kind gaat alleen met de therapeut de behandelkamer in als uw kind boven de 6 jaar is. Uw kind zal 1 op 1 met fysio in de behandelruimte zijn.
  • Het gezinslid / begeleider wacht in de wachtkamer. 
  • Bij jongere kinderen onder de 6 jaar vergezelt de ouder het kind vanzelfsprekend tot in de behandelkamer, met 1,5 meter restrictie in acht houdend met de behandelend therapeut. 
  • Aan huis behandelingen (kinderen jonger dan 2 jaar of zorgintensieve kinderen) kunnen ook weer  plaatsvinden. De kinderfysiotherapeut zal voor uw en haar eigen veiligheid een mondkapje en handschoenen dragen. 

Mocht u vragen hebben of advies willen kunt u ons bereiken via 1 van onderstaande telefoonnummers of via het inschrijfformulier van de website.

 

Jong geleerd is oud gedaan!

In navolging op het landelijke preventiebeleid, ‘kansrijke start’, de 1e 1000 dagen en het nationale sportakkoord, is de ‘Beweegkalender voor de allerkleinsten’ ontwikkeld.
De scheurkalender is gemaakt voor ouders en hun pasgeborene.

Bestel de beweegkalender vandaag nog!

Prijs: € 23,95 inclusief verzendkosten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het is van belang dat jonge kinderen voldoende gevarieerd bewegen en motorische vaardigheden aanleren. Ieder op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo.
De beweegkalender is gericht op kennis van kleine stapjes, toename van de kwaliteit van bewegen en de variabiliteit aan mogelijkheden.
Wij laten zien dat ouders op een andere manier naar hun pasgeborene kunnen kijken. Ze kunnen met de kalender stap voor stap meegroeien en meebewegen in de mogelijkheden die de ontwikkeling van het samen bewegen met zich meebrengt.
Deze kalender is leerzaam, laagdrempelig toegankelijk, overzichtelijk, luchtig, rijk aan kennis.

Interesse? Voor meer informatie: info@kinderfysiotherapiedebilt.nl 

NIEUW:

Vanaf januari 2021 biedt Kinderfysiotherapie De Bilt

‘Beweegcoach voor de allerkleinsten’  

in navolging op de ‘Beweegkalender voor de allerkleinsten’.

Dit betekent dat als u als ouder vragen hebt over de motorische ontwikkeling en / of vaardigheden van uw baby laagdrempelig contact met ons kan opnemen via het inschrijfformulier (‘aanmelden’).

Middels video-bellen kunnen we met u en uw baby meekijken. Waar nodig verstrekken we adviezen, bieden we kennisoverdracht en zorg.

Voor contact, meer informatie of vragen verwijzen we u op deze website naar ‘aanmelden’ of ‘contact’.

 

‘Toen wij opzoek waren naar een kinderfysiotherapeut voor onze zoon in gemeente de Bilt kwam ik vrij snel via het internet bij Kinderfysiotherapie de Bilt uit. De website zag er gelijk duidelijke uit en was goed vindbaar. We hebben een afspraak gemaakt en konden gelijk terecht! De begeleiding rondom de klachten van mijn zoontje waren erg goed. Zeer kindgericht en we hadden gelijk het idee dat de juiste diagnose gesteld was.

Nadat de klachten duidelijk minder werden kon er na een tijdje gestopt worden met de therapie. Na drie maanden werden we gebeld door de fysiotherapeut om te vragen hoe het ging met onze zoon. Zeer betrokken!
Voor ons een logische stap om met onze dochter ook naar Kinderfysiotherapie de Bilt te gaan toen dit nodig bleek. Dit keer bij een andere fysiotherapeut, maar ook in dit geval zeer betrokken, erg professioneel en voor de behandeling die nodig is voor mijn dochter (handschrift verbetering) zitten we absoluut op het juiste adres.
De samenwerking met school verloopt uitstekend. Er is een hele fijne communicatie tussen ons en andere hulpverleners en we hebben echt het idee dat deze fysiotherapeuten het allerbeste wil bereiken en alles eruit willen halen. Dit laten ze zien door heel veel geduld te hebben tijdens de behandeling, hun expertise op alle mogelijke manieren in te zetten en zeer creatief om te gaan tijdens de behandeling.
Wij kunnen deze praktijk zeker aan bevelen!’  W.

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Afspraken op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen in overleg.

Contactgegevens

Kinderfysiotherapie De Bilt
Henrica van Erpweg 2
3732 BG De Bilt